PON - PET | 09:00 - 17:00

Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI NA INTERNETSKIM STRANICAMA

Start IT, (dalje u tekstu: voditelj obrade) kao voditelj obrade prikuplja Vaše osobne podatke u različite svrhe s ciljem prodaje proizvoda ili ugovaranja usluga, te se u prikupljanju i obradi Vaših podataka vodi načelom transparentnosti i sigurnosti.

Ova Izjava sastavljena je s ciljem ispunjavanja uvjeta u pogledu zakonitosti obrade osobnih podataka i drugih uvjeta utvrđenih i propisanih Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka).

Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se od 01. rujna 2020. Molimo, pažljivo pročitajte ovaj dokument kako biste razumjeli kako voditelj obrade koristi i štiti Vaše osobne podatke.

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi o privatnosti.

NAČIN I VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Poslovno uvjetovani podaci

Prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje koji su potrebni za poslovni odnos, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obrađujemo ih tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa.

To uključuje i podatke neophodne za izvršenje usluga, te izdavanje računa, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Web stranica

Korištenje internetskih stranica voditelja obrade anonimno je i ne zahtijeva otkrivanje Vašeg identiteta ili drugih osobnih podataka. Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi.

Ne prikupljamo osobne podatke o vama kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću dostupnog kontakt obrasca ili  izravno putem e-mail adrese.

Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte,) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati.

Obrada Vaših osobnih podataka koje nam dostavite putem kontakt obrasca temelji se na našem legitimnom interesu da nudimo naše proizvode ili usluge, za koje ste vi iskazali interes, i na taj način odgovaramo na Vaš zahtjev.

Kolačići

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unapređenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići  (eng. cookies).

Više o kolačićima pročitajte OVDJE.

ROK POHRANE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Prethodno navedene podatke obrađujemo tijekom trajanja našeg poslovnog odnosa i pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja.

S obzirom na zakonske obveze vaše osobne podatke zadržavamo u skladu s našim opravdanim legitimnim interesom u narednom razdoblju. To znači da ćemo izbrisati Vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za poslovni odnos s vama kao klijentom.

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od gubitka, krađe, nezakonitog pristupa ili sličnih incidenata. Broj osoba s pristupom Vašim osobnim podacima je ograničen i samo će ovlašteni zaposlenici voditelja obrade imati pristup Vašim osobnim podacima.

Voditelj obrade ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika internetskih stranica trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa.

PRAVA ISPITANIKA I NAČIN OSTVARIVANJA PRAVA

Voditelj obrade poštuje pravo na privatnost, podatke prikuplja i obrađuje samo uz postojanje zakonitih osnova obrade te ispitanici u svakom trenutku zadržavaju određena prava u odnosu na obrade njihovih podataka.

Ispitanici imaju sljedeća prava:

  • Pravo na pristup podacima – ispitanik ima pravo dobiti od voditelja obrade potvrdu o svim podacima koji su o njemu prikupljeni.
  • Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo na ispravak netočnih osobnih podataka.
  • Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose.
  • Pravo na ograničenje obrade – ispitanik ima pravo na ograničenje obrade.
  • Pravo na prijenos podataka – ispitanik ima pravo da osobne podatke koji su u strojno čitljivom formatu prenese drugom voditelju obrade.
  • Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka.
  • Ispitanik ima pravo u svakom trenutku zahtijevati realizaciju bilo kojeg od gore navedenih prava.

U slučaju da želite saznati više o tome koje podatke pohranjujemo te na koje načine, ili bilo što vezano uz zaštitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na info@startit.com.hr

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

Ukoliko kao ispitanik smatrate da je obrada osobnih podataka koju provodimo protivna propisima o zaštiti osobnih podataka, možete se obraditi  Voditelju obrade putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili poslati e-poštu na info@startit.com.hr

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Svoj prigovor također možete uputiti i nadzornom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka, Zagreb, Martićeva 14, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

POVREDA PODATAKA

U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušavanja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših ugovorenih partnera obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe u roku 72 sata od nastalog prekršaja.

UNAPREĐENJE POLITIKE PRIVATNOSTI

Izjava o privatnosti se može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na stranici  www.startit.com.hr te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranici. Iz istoga razloga molimo kupce i posjetitelje odnosno ispitanike da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

Ova Izjava o privatnosti stupa na snagu i primjenjuje se od dana 01. rujna 2020. godine.